Middenafdichting

Een midden afdichting systeem heeft niet alleen een interne en externe weerafdichting, maar heeft ook een derde afdichting niveau dat in het midden van het buitenframe wordt aangebracht en dus onzichtbaar is. Dit zorgt voor betere thermische isolatiewaarden.

TROCAL 76 middenafdichting standaard – Ontdek individuele woonstijl

Onlangs hebben de ingenieurs en technici van TROCAL de TROCAL 76 center seal ontwikkeld, een modern, verfijnd PVC-U raamsysteem met een inbouw diepte van 76 mm. Maar niet alleen zijn technische eigenschappen bereiken toppunten op het gebied van thermische en geluidsisolatie, ook zijn uiterlijk vormt een overtuigend argument. Slanke vleugel- en buiten kozijn profielen bevorderen de groei van indrukwekkend grote glasvlakken. Je hele leefruimte wordt dan niet alleen gevuld met zonlicht, maar communiceert ook een heerlijk gevoel van warmte. De zonnen warmtewinsten helpen om de verwarmingskosten te verlagen.

Het resultaat van het geperfectioneerde ontwerp is een PVC-U raamsysteem met een aanzienlijke thermische isolatie. Zelfs de warmte overdracht coëfficiënt van de standaardversie is een optimale U f – waarde van 1,0 W(m²K). TROCAL 76 heeft ook een indrukwekkende geluidsisolatie van 47 dB bij gebruik van driedubbele isolerende beglazing. Ook speciale functionele beglazingen kunnen geplaatst worden tot een glasdikte van 50 mm.

Ontwerp uw PVC-U raamprofielen zoals u dat wilt. U heeft de keuze tussen klassiek wit PVC, ons TROCAL DecoStyle laminaat kleurengamma en proCoverTec.

TROCAL 76 biedt u de maximale flexibiliteit die u nodig heeft voor uw ideeën en heeft tegelijkertijd een overtuigend hoge kosteneffectiviteit.

Ons green line-principe: energiezuinige raamsystemen, loodvrije stabilisatoren in nieuw materiaal en intelligente recyclingconcepten zorgen voor die extra duurzaamheid.

 • TROCAL 76 midden afdichting systeem met 76 mm inbouw diepte.
 • Zes kamerstructuur in de PVC-profielen.
 • Modern ontwerp van rechte lijnen.
 • Slanke profiel zichtlijnen maximaliseren de doorgang van licht.
 • Zeer isolerend midden afdichting systeem, max. U f – waarde van 1,0 W/(m²K) alleen in de standaardversie.
 • Geluidsisolatie tot 47 dB – dankzij grote beglazing varianten tot 50 mm.
 • Lasbare PCE of conventionele EPDM afdichtingen in lichtgrijs of zwart.
 • Verkrijgbaar in klassiek wit, bekleed met ons TROCAL DecoStyle laminaatkleurengamma, of met proCoverTec.
 • Geschikt voor uitbreidingen met aluminium bekleding AluClip, draagdeksel AluClip Pro en samengestelde vleugel AddOn.

TROCAL 76 dubbele afdichting AluClip – Esthetiek is meer dan een trend

TROCAL 76 AluClip staat voor een PVC-U raamsysteem met een inbouw diepte van 76 mm en een aluminium afdekking die nauwkeurig aan de buitenzijde van het raam wordt gemonteerd. Aluminium is weerbestendig en van blijvende waarde. Het materiaal biedt een fascinerende combinatie van tijdloze elegantie, diversiteit in kleurontwerp en grote stabiliteit. Wat aluminium niet kan leveren, wordt geleverd door PVC-U, namelijk de optimale warmte- en geluidsisolatie. TROCAL 76 dubbele afdichting AluClip biedt u beide: PVC-U en aluminium. Met andere woorden, de voordelen van beide materialen verenigd in één innovatief systeem.

Met de aluminium afdekking aan de buitenzijde van het raam biedt TROCAL 76 dubbele afdichting AluClip talloze varianten voor kleurdesigns. Of het nu gaat om lakwerk in RAL-kleuren, poederlakken, geanodiseerde effecten of NCS-dessins – u heeft de keuze! De binnenkant presenteert een overtuigende uitgestrektheid van neutraal wit, onderhoudsarm PVC-U.

Naast deze optische highlights bereikt het dubbele afdichting systeem TROCAL 76 AluClip ook de beste technische waarden, bijvoorbeeld voor thermische en geluidsisolatie. Dit PVC-U raamsysteem heeft een warmte overdrachtscoëfficiënt U f van 1,2 W/(m²K). En de geluid isolatiewaarde is een indrukwekkende 47 dB. Drievoudig isolerende of speciale functionele beglazingen kunnen worden aangebracht tot een dikte van 50 mm.

TROCAL vervult zowel nu als in de toekomst de eisen voor hoogwaardige architectuur. Zowel ontwikkelaars als architecten gebruiken het PVC-U raamsysteem om de leefomgeving opnieuw in te richten: Meer schoonheid, meer gezelligheid, meer zon.

Ons green line-principe: energiezuinige raamsystemen, loodvrije stabilisatoren in nieuw materiaal en intelligente recyclingconcepten zorgen voor die extra duurzaamheid.

 • TROCAL 76 dubbele afdichting AluClip.
 • Vijfkamer uitvoering met 76 mm inbouw diepte.
 • Zeer isolerend dubbel afdichting systeem, max U f – waarde van 1,2 W/(m²K).
 • Geluidsisolatie tot 47 dB – dankzij grote beglazing opties tot 50 mm dik.
 • Efficiënte fabricage – met rechte of verstek verbindingen.
 • Aan de buitenkant elegant aluminium design voor vrijwel onbeperkt kleurpotentieel; aan de binnenkant, wit PVC-U.
 • Aluminium deksel gelakt in RAL-kleuren, poeder coat of geanodiseerd – vrijwel onbeperkt kleurpotentieel.

 

TROCAL 76 middenafdichting AluClip Pro – Technologie die ons vooruit brengt

U wilt uw huis inrichten volgens uw eigen persoonlijke ideeën? TROCAL 76 middenafdichting AluClip Pro maakt precies dit mogelijk. Het indrukwekkende aan dit PVC-U raamsysteem met een inbouw diepte van 76 mm is de aluminium afdekking aan de buitenzijde van het raam – deze neemt namelijk een statische functie over.

De unieke combinatie van PVC-U en aluminium biedt meerdere voordelen. Het materiaal PVC-U zorgt bijvoorbeeld voor de voorwaarden voor een optimale warmte- en geluidsisolatie. Bovendien maken zijn intrinsieke eigenschappen het zeer gemakkelijk schoon te maken en vrijwel onderhoudsarm. Aluminium daarentegen beschermt de buitenkant van het raam tegen permanente blootstelling aan weer en wind en behoudt de waarde van het onroerend goed. Bovendien zijn er vrijwel geen grenzen aan de ontwerp mogelijkheden.

Dit moderne PVC-raam voldoet aan al uw eisen, of het nu gaat om design, functie, constructieve eigenschappen, isolatiewaarden, milieubescherming of levensduur. Ontdek uw voordelen met TROCAL 76 AluClip Pro met middenafdichting.

Het PVC-U raamsysteem TROCAL 76 middenafdichting AluClip Pro is ideaal geïsoleerd in de vorm van ultramoderne afdichting technologie en de zes kamerstructuur in de profielen. De aluminium afdekking neemt de statische functie over, waardoor er geen stalen wapening in het vleugelprofiel nodig is.

Ons green line-principe: energiezuinige raamsystemen, loodvrije stabilisatoren in nieuw materiaal en intelligente recyclingconcepten zorgen voor die extra duurzaamheid.

 • TROCAL 76 middenafdichting AluClip Pro – met statische aluminium afdekking.
 • Zes kameruitvoering met 76 mm inbouw diepte.
 • Thermische isolatiewaarde U f van 1,1 W/(m²K).
 • AluClip Pro aluminium afdekking neemt statische functies over – Geen stalen versterking nodig in de vleugel.
 • Driedubbele beglazing tot 50 mm dik.
 • Elegant aluminium design: gelakt, poeder coat of geanodiseerd – vrijwel onbeperkt kleurpotentieel.

TROCAL 76 midden afdichting systeem AluClip Zero – Dat is mijn ontwerp

De nieuwe AluClip Zero variant van het PVC-U raamsysteem TROCAL 76 middenafdichting biedt een overtuigende combinatie van aantrekkelijk design en uitstekende techniek. Gebruikers kunnen kiezen uit in totaal drie aluminium designafdekkingen: een volledig inbouw-look met nagenoeg inbouw-glasplaat, een offset-versie met klassieke hout- en aluminiumlook en een derde variant in de vorm van een aluminium afdekplaat in een geheel -glas ontwerp.

Het enige verschil met de conventionele AluClip-versie is een speciaal ontwikkeld vleugelprofiel en zijn aluminium afdekkingen met een speciaal ontwerp. AluClip Zero bevat ook de bekende voordelen van gecombineerd PVC-U en aluminium. Technisch scoort het PVC-U raamprofiel met warmte- en geluidsisolatie waarden. Aluminium biedt weerbestendigheid, blijvende waarde, de fascinatie van tijdloze elegantie, kleurpotentieel en hoge stabiliteit.

De AluClip Zero design covers zijn zeer eenvoudig te verwerken. Ze worden op het PVC-U raamprofiel geklikt en in de hoeken stomp verbonden. Dit aluminium design afdek systeem biedt speciale beglazing mogelijkheden van 36 tot 50 mm en van 48 tot 56 mm, afhankelijk van de uitvoering.

Ons green line-principe: energiezuinige raamsystemen, loodvrije stabilisatoren in nieuw materiaal en intelligente recyclingconcepten zorgen voor die extra duurzaamheid.

 • TROCAL 76 AluClip Zero – Dat is mijn ontwerp.
 • Zes kameruitvoering met 76 mm inbouw diepte.
 • Uniek aluminium design afdek systeem.
 • Drie afdek looks: verzonken, offset en volledig glazen look.
 • Octrooiaanvraag ingediend.
 • Uitstekende thermische isolatie met U f – waarden van 1,1 tot 1,2 W/(m²K).
 • Beglazing van 36 tot 50 mm of van 48 tot 56 mm, afhankelijk van de uitvoering.
 • Uitstekende algemene en weer bestendigheid dankzij de vast geklikte aluminium bekleding.
 • Aan de buitenkant elegant aluminium design voor vrijwel onbeperkt kleurpotentieel – gelakt, poedercoat of geanodiseerd.

TROCAL 76 middenafdichting AddOn – vleugel van aluminiumcomposiet voor toegevoegde waarde

Deze innovatieve samengestelde vleugel van aluminium biedt de perfecte meervoudige bescherming in één stap. Het TROCAL 76 middenafdichting AddOn PVC-U raamsysteem presenteert niet alleen een overtuigend, modern design. Dankzij een extra ruit krijgt u een uitstekende bescherming voor het geïntegreerde rooster. Het rolluik- en zonnen schermsysteem geeft je een prettig gevoel in huis. Het wordt geïnstalleerd tussen twee glasplaten waar het wordt beschermd tegen weersinvloeden. Het rooster kan handmatig of met een elektromotor worden bediend.

Een ander voordeel van de extra ruit zijn de verbeterde geluids- en warmte-isolatiewaarden. Verlaag uw stookkosten en verlaag de CO₂-uitstoot probleemloos – en verhoog de levenskwaliteit voor uzelf en de mensen om u heen.

Het TROCAL 76 middenafdichting AddOn PVC-U raamsysteem is ideaal voor renovaties en restauraties. De extra vleugel van aluminiumcomposiet kan op vrijwel elke vleugel met een AluClip aluminium afdekking worden gemonteerd. Dit bespaart u de moeite en het ongemak van het verwijderen van uw oude ramen en het omgaan met vuil en lawaai.

Binnen in het raam zorgt het PVC-U-profiel voor een hoge functionele betrouwbaarheid en minimale reinigingswerkzaamheden. Aan de buitenzijde kunnen een onbeperkt aantal kleuren en diverse afwerking technieken op de aluminium afdekking worden toegepast.

Ons green line-principe: energiezuinige raamsystemen, loodvrije stabilisatoren in nieuw materiaal en intelligente recyclingconcepten zorgen voor die extra duurzaamheid.

 • TROCAL 76 middenafdichting AddOn – vleugel van aluminiumcomposiet met meervoudige bescherming in één stap.
 • Zes kameruitvoering met 76 mm inbouw diepte.
 • Extra glasplaat voor een betere thermische isolatie.
 • Geïntegreerd, weerbestendig rolluik systeem en zonnescherm.
 • Verbeterde geluids- en thermische isolatie.
 • Ook geschikt voor gebruik op TROCAL 76 AluClip.
 • Eenvoudige montage achteraf, dus ideaal voor renovatie.
 • Aan de buitenkant biedt de aluminium afdekking grenzeloze kleurenschema’s, en aan de binnenkant betrouwbare functionaliteit en weinig onderhoud.

TROCAL 76 middenafdichting ClimaTec 76 – Gezond binnenklimaat

Met de isolatie- en dichtheid waarden van de hedendaagse gebouwen en ramen is een correcte ventilatie vooral belangrijk voor de toevoer van frisse lucht en het verminderen van de luchtvochtigheid. Als ventilatie echter niet onnodig energie verspilt, moet u enkele belangrijke regels volgen of innovatieve raamtechnologie gebruiken. Door de specifieke opstelling van raam sponning ventilatoren wordt de vochtigheid in de ruimtes gecontroleerd afgevoerd: een slimme manier om energie te besparen.

Het ventilatiemechanisme van ClimaTec 76, ontworpen voor het TROCAL 76 middenafdichting PVC-U raamsysteem, is verborgen in de buiten kozijn sponning. Het is nauwelijks zichtbaar, maar daarom des te effectiever: het zorgt voor een gecontroleerde toevoer van verse lucht zonder handmatige ventilatie en heeft geen stroomvoorziening nodig. ClimaTec 76 kan de luchtvochtigheid binnenshuis regelen. Het risico op schimmelvorming wordt hierdoor sterk geminimaliseerd. Het ventilatiesysteem ClimaTec 76 beschikt ook over een automatische regeling van de winddruk bij sterke windstoten. En natuurlijk voldoet het aan de eisen van EnEV (Duitse energie besparingswet) en aan de DIN- en EU-normen voor slagregen dichtheid, geluidsisolatie en woningventilatie.

Ons green line-principe: energiezuinige raamsystemen, loodvrije stabilisatoren in nieuw materiaal en intelligente recyclingconcepten zorgen voor die extra duurzaamheid.

 • Zelfregelend, eenvoudig te reinigen ventilatiesysteem.
 • Minimaliseert hoge luchtvochtigheid en het risico op schimmel.
 • Bevordert de gecontroleerde toevoer van frisse lucht
 • Ventilatorscherm beschermt tegen insecten.
 • Verborgen in het frame, dus praktisch onzichtbaar van binnen en van buiten.
 • Automatische wind drukregeling.
 • Voldoet aan EnEV (Duitse energie besparingswet).
 • Geteste geluidsisolatie tot 43 dB (STC 4).
 • Dichtheid tegen slagregen en lucht doorlaat volgens DIN en EU-normen.
 • DIN 1946-6 ventilatie.
Top